סוגי סושי

10 המלצות
סוגי סושי
זמן הכנה:
מספר מנות :

מאקיסוּשי ("מאקי")

זהו הסושי המוכר ביותר. על אצה מיובשת מניחים שכבת אורז ועליו מספר פיסות דג נא וירקות. בעזרת מחצלת מיוחדת מגולגלת האצה לצורת גליל, אותו פורסים לפרוסות ואוכלים בליווי רוטב סויה.

"ניגיריסושי ("ניגירי).

פירושו "לאחוז" משום שהכנתו דורשת לחיצת האצבעות. זהו מאכל פשוט המורכב מכמות קטנה של אורז הנדחסת לגודל של ביצה לערך, ואשר עליה מונחת חתיכת דג נא. לעתים משתמשים ברצועה דקה של אצת מאכל כדי לקשור את כל המרכיבים יחד.

טמאקיסושי ("טמאקי", "קונוס").

במאכל זה משתמשים באצה מיובשת כדי ליצור מעין קונוס (מכאן כינוייה של המנה), אותו ממלאים באורז ובחתיכות דג. זוהי מנה הנאכלת בעזרת הידיים כיוון שהיא גדולה מכדי שיתאפשר לאחוז בה בעזרת מקלות אכילה.

אינאריסושי ("אינארי")

חתיכות טופו מטוגנות המושרות בחומץ אורז ולאחר מכן מבושלות ברוטב סויה וסוכר.

צ'יראסושי או באראסושי

מעין סלט המורכב מפיסות דגים, חומץ אורז, ירקות ממותקים, וחתיכות ביצה מטוגנת. זהו המאכל הקל ביותר להכנה מכל משפחת הסושי.

אושיזושי, מילולית: "סושי לחוץ"

הומצא במקור באוסקה. כיכר המורכבת משכבות של דג וחומץ אורז, יחד עם מרכיבים שונים, הנכבש לאורך זמן בלחץ. את הקציץ המתקבל חותכים לקוביות קטנות לפני ההגשה.

מתכונים

כלי נגישות