אז קצת על המרכיב העיקרי בקינוח מוס שומשום שחור,כן, על השומשום.
קיימים תיעודים על שימוש בזרעי שומשום במשך אלפי שנים בשנות ההיסטוריה של המטבח ואפילו הזרעים נחשבים לסמל למזל טוב בתרבויות מסויימות.
זרעי שומשום עשירים מאוד בחלבון והם מקור מצויין לסידן, ברזל, מגנזיום, מינרלים, נוגדי חמצון וויטמינים רבים המועילים לבריאות. הזרעים עשירים במיוחד גם בחומצה אולאית שומנית בלתי-רוויה, אשר מסייעת להפחתת LDL או "כולסטרול רע" ולהגברת HDL או "כולסטרול טוב" בדם.
ישנם גם שימושים לא-קולינריים בזרעי שומשום,
למשל, כמרכיב בסבון ובמוצרי קוסמטיקה לשמירה על עור ושיער רכים.
ישנם 3 סוגים עיקריים של שומשום. לבן, זהוב ושחור.
השומשום השחור מאוד מוכר במטבח האסייתי. למשל ישנם מנות בשר או דגים שמגלגלים בזרעי שומשום שחור את הבשר / הדג לפני הבישול, לציפוי פריך. שומשום שחור הוא מרכיב של גומאסיו, תבלין השולחן היפני, ותבשילי אורז ואטריות צבעוניים אחרים.
ביפן, קינוח מאוד מוכר ופופולארי הוא פודינג שומשום שחור.
אצלינו הוספנו טוויסט של מרקם אוורירי יותר, מוס שומשום שחור עם קונפיטורה פירות יער מעולה.
אולי קינוח עם שומשום שחור ישמע קצת מוזר אך אנחנו מבטיחים לכם, זה לא רק עובד, מדובר במעדן !
מוס עשיר ומתקתק עם פירות היער שנותנים חמיצות מאוזנת… ממ יאמי
עם המתכון המנצח של השפית שלנו המבטא פיוזן בין המטבח היפני לישראלי עם מרכיב ישראלי עממי אמיתי …זוהי הטחינה !
הכל נעשה לפי הזמנה בעבודת יד, בדיוק רב של טעמים ומחומרי גלם איכותיים והתוצאה... משגעת.
גרגירי שומשום שחור, במיוחד לאחר קלייה, מעלים ארומה מדהימה ומעניקים לקינוח מרקם וטעם אגוזי ומיוחד.
קינוח מעולה להשלמת החוויה של הקולינריה היפנית.
לא פלא שמשתמשים בזרעי שומשום במשך אלפי שנים במטבח.
ממליצים במיוחד :)