יש המון גרסאות למנה אך בסיסה הקבוע מורכב מאטריות חיטה דקות וציר.
לציר גרסאות רבות, עוף, בקר, חזיר ואפילו ציר פטריות בשביל גרסה טבעונית או ציר של מרק המיסו המאפיין את הארוחה היפנית המסורתית.
מעל האטריות והציר, נוספות תוספות מגוונות לבחירה.
במנה המסורתית מוסיפים מעל האטריות והמרק פרוסת בשר ****, אצות, ביצה קשה למחצה, בצל ירוק ונבטים
בכל מחוז ביפן נוסף שדרוג למנה המאפיינת את המקום.
בהוקאידו, מיסו ראמן - ייחוד המנה הוא הציר המוכן ממחית מיסו ובקיושו, טונקצו ראמן -
מנת הראמן פופולארית מאוד ביפן ורחבי העולם. כל כך פופולארי, שהפכה להיות אייקון מייצג של המטבח היפני והפכה להיות אובססיה באמריקה וגם בארץ.
המנה התחילה את דרכה כאוכל רחוב עממי אך בשנות השפע של יפן (שנות השבעים והשמונים) היו מסעדות אלגנטיות שהגישו את מרק הראמן כמנה עילית.
כך הפכה המנה הפשוטה והמדהימה הזו למזונה של אומה שלמה
הסוד לראמן מוצלח הוא הציר. כך מסעדות מתחרות אחת בשנייה בעיר כמו טוקיו שיש בה מעל 24,000 מסעדות ראמן.
הכנת ציר הראמן הוא תהליך ארוך הדורש סבלנות רבה, אצלינו, מכינים הכל מאפס ומחומרים איכותיים עם המתכון הסודי שלנו. הארומה ממכרת.
אפילו הנודלס עשויים בנוסחה מנצחת של השפית שלנו, מוכנים במפעל ומגיעים אלינו טריים, ללא סוכר או חומרים משמרים.
מנת הראמן היא מנה פשוטה אך מדוייקת מאוד, הניתנת להכנה לפי התאמה אישית.
מטבעוניים לאוכלי בשר, כשר או לא, מנה חורפית מחממת או סלט קיציי מרענן, מנת הראמן תמיד תנצח בטעמים, בהגשה הצבעונית ובחיוכים מסופקים.