מתכון להכנת סושי ביתי

27 המלצות
מתכון להכנת סושי ביתי
זמן הכנה: 60
מספר מנות : 10

ביפן הסושי נגיש בכל מקום ובכל צורת הגשה, עם מגוון רחב של מילויים בקשת רחבה של מחירים. בישראל הסושי נגיש, אך פחות ומחירו גבוהה יותר. אז למה לא להכין בבית?

המתכון הבא הוא פשוט אך חשוב להקפיד על מוצרים טריים ואיכותיים ועל הכנה נכונה של האורז.

להכנת הסושי נשתמש באורז מיוחד עגול ועבה, לפני הבישול חשוב לשטוף במים ולהוריד את העמילן. לאחר ששוטפים והמים צלולים ניתן להעביר לסיר ולהתחיל לבשל.

רשימת מרכיבים

  • 4 כוסות אורז עגול לסושי
  • 1/2 כוס חומץ אורז
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 5 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. בכלי קטן מערבבים את החומץ עם הסוכר והמלח, ומניחים בצד עד להמסה מלאה של הסוכר והמלח. זה יקרה עד שהאורז יהיה מוכן לשימוש.
  2. משרים את האורז בכלי גדול עם מים ומסננים מספר פעמים עד שהמים יוצאים צלולים.
  3. מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים את המים ומכסים במכסה.
  4. מביאים לרתיחה.
  5. לאחר הרתיחה מעבירים את הסיר לאש נמוכה מאד וממשיכים לבשל 15 דקות.
  6. מכבים את האש ולא פותחים את המכסה במשך 15 דקות נוספות.
  7. מעבירים את האורז לקערה גדולה, ומוסיפים את תערובת החומץ שהנחנו בצד.
  8. מערבבים בתנועות קיפול עדינות, ומחכים שהאורז יגיע לטמפרטורת החדר כשהוא דביק למהדרין ומוכן למילוי הסושי.

מתכונים

כלי נגישות