מנת הרחוב הידועה של יפן,
המוקפץ הממכר העשוי אטריות קמח בתוספת ירקות ובשר / טופו , מוקפצים על הפלאנג׳ה.
המילה יאקיסובה מורכבת משתי צירופים , יאקי - מוקפץ וסובה - אטריות כוסמת.
למרות שבשם המנה האטריות נקראים בפירוש המילולי אטריות כוסמת, האטריות ביאקיסובה הן אטריות קמח בדרך כלל, יכולות להיות עבות כמו של האודון או האטריות הדקות של הראמן.
בקולינריה האסייתית קיימים סוגים רבים ומגוונים של הפחמימה הקלאסית - הנודלס. בין אם מדובר בנודלס מוקפץ או מרק עם אטריות ראמן, מנה חמה או קרה וכמובן שהטעם והארומה משתנים לפי המטבח המקומי.
למשל היאקיסובה היפני שונה מהיאקיסובה הסיני בכך שבניגוד למטבח הסיני שמטגן את הנודלס בווק (מחבת עמוקה) עם שמן (ולא מעט ממנו) , במטבח היפני בדר״כ היאקיסובה מוקפץ על הפלאנג׳ה (פלטת חימום) עם שימוש מינימלי בשמן.
ה-שואו של אוכל הרחוב המסורתי יאקיסובה, מרהיב עיניים בפסטיבלים העונתיים ביפן.
מעל הפלאנג׳ה עומד הטבח אשר אוחז בשתי ״שפכטלים״ ומקפיץ את החומרים מקצה לקצה, דבר הנותן למנה צריבות קלילה ומיוחדת בניגוד לטיגון הרגיל ולבסוף הסויה הפשוטה שנוספת ברגע האחרון למנה נותנת את הארומה היפנית המוכרת והטעימה.
ליאקיסובה צורות הגשה שונות ברחבי יפן ולכל אחת מהמנות טוויסט מיוחד ושונה.
יאקיסובה-פאן (פאן = לחם),
מנה של האטריות המוקפצות המדוברות בתוך.. לחמנייה!
כן עם כמה שזה דבר לא רגיל לאכול מנה המורכבת מאטריות בתוך סנדוויץ׳, זו מנה פופולארית ומוכרת בכל רחבי יפן.
אוקונומי-יאקי בסטייל הירושימה,
האוקונומי-יאקי היא מנה של פנקייק יפני מלוח, ממולא בכרוב, גזר ותוספות כמו בשר או גבינה.
(המנה פופולארית גם עם פירות ים, מאפיין חשוב שהיפנים מאוד אוהבים במטבח שלהם).
באזור הירושימה המנה קיבלה שדרוג ונוספו למילוי הפנקייק המוקפץ היפני הטעים, יאקיסובה.
קיימת אפילו מנה של יאקיסובה עטופים בטמפורה ומטוגנים בשמן עמוק.
מנה מושחתת אך בהחלט שווה טעימה.