רוטב טֵרִיָאקִי (או טָרֵיָאקִי) משמש במטבח היפני לתיבול דגים, מאכלי ים, בשר ועופות צלויים בגריל או בתנור. הרוטב בעל טעם מתוק, מכיל רוטב סויה, מירין וסוכר שנותן לדג או לבשר ציפוי מבריק.
השם מורכב משני שמות: האחד טֵרִי שפרושו ציפוי מבריק שמזכיר לק, והוא בעצם המרקם הסירופי, שנוצר עם המסת הסוכרים והגעה לקרמליזציה. והשני הוא יָאקִי, מונח בשיטת הבישול-צלייה.











אוכל יפני ומתכונים יפנים
פופ אפ אוכל יפני בפרדס חנה
אוכל רחוב ובר – Izakaya Night
מנה שהיא ארוחה ותרבות- הראמן
סושי מאז ועד היום
גלגולו של האוכל היפני – גלגול היסטורי
ניחוחות המטבח היפני