עוף בטאריאקי

10 המלצות
עוף בטאריאקי
זמן הכנה: 00:20
מספר מנות : 2

רוטב טֵרִיָאקִי (או טָרֵיָאקִי) משמש במטבח היפני לתיבול דגים, מאכלי ים, בשר ועופות צלויים בגריל או בתנור. הרוטב בעל טעם מתוק, מכיל רוטב סויה, מירין וסוכר שנותן לדג או לבשר ציפוי מבריק.
השם מורכב משני שמות: האחד טֵרִי שפרושו ציפוי מבריק שמזכיר לק, והוא בעצם המרקם הסירופי, שנוצר עם המסת הסוכרים והגעה לקרמליזציה. והשני הוא יָאקִי, מונח בשיטת הבישול-צלייה.

רשימת מרכיבים

  • 400 גרם פרגית
  • 1 כף סויה
  • 1 כף מירין
  • 1 כף סאקה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כפות שום קצוץ
  • 1 כף קורנפלור

הוראות הכנה

  1. להוסיף את הרוטב למחבת ולצמצם יחד עם הפרגית תוך כדי בישול.
  2. לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את הפרגית עד הזהבה.
  3. לצפות את הפרגית בקורנפלור.
  4. לערבב את כל המרכיבים.
  5. לפרוס את הפרגית ועובי אחיד.

מתכונים

כלי נגישות