מתכון סושי (ספייסי סלמון)

15 המלצות
מתכון סושי (ספייסי סלמון)
זמן הכנה: 00:15
מספר מנות : 1

על אצה מיובשת מניחים שכבת אורז ועליו מספר פיסות דג נא וירקות. בעזרת מחצלת מיוחדת, מגולגלת האצה לצורת גליל, אותו פורסים לפרוסות ואוכלים בליווי רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש וכמובן וואסבי. קל פשוט וטעים .

רשימת מרכיבים

  • 0.5 יח' אצת נורי פריכה
  • 150 גרם אורז סושי מוכן  
  • 0.5 יח' אבוקדו בשל
  • 0.5 יח' מלפפון
  • 40 g סלמון
  • 0.5 כפית שמן שומשום
  • 0.5 כפית שמן שומשום
  • 0.5 כפית שמן צ'ילי
  • 1 כפית פנקו
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ
  • 0.5 כפית סויה

הוראות הכנה

  1. מניחים דף או חצי דף של נורי יבש על מחצלת לגלגול סושי.
  2. מניחים מעליו אורז מתובל, בשכבה דקה ואחידה; משאירים שוליים של האצה, ברוחב 1 ס"מ, נקיים מאורז.
  3. מניחים על האורז, קרוב לשוליים הקרובים אליכם רצועות דגים וירקות בהתאם לאופי הרול.
  4. מורחים עם האצבע, לרוחב משטח האורז, רצועה דקה של וואסבי.
  5. מגלגלים את האצה, יחד עם המחצלת מלפנים, תוך הידוק יפה של הרול (איור 1).
  6. ממשיכים לגלגל ולהדק אותו, תוך הסרה מן המחצלת (איורים 2-3).
  7. מהדקים את הרול המושלם בעזרת המחצלת (איור 4).
  8. פורסים את הרול בסכין מאד חדה, בתנועת חיתוך אחת ארוכה ואחידה, לפרוסות בעובי של כסנטימטר וחצי.
  9. מגישים עם רוטב סויה מתובל במעט וואסבי וגארי (ג'ינג'ר כבוש לסושי)

מתכונים

כלי נגישות