ווקאמה (Wakame) היא מאכל המיוצר מאצת הים שהוא מין של קלפ. לאצה זו יתרונות תזונתיים רבים והיא נפוצה בעיקר במטבחים האסייתים.
עלי הוואקמה ירקרקים, טעמם מתקתק והם חלקלקים למגע. כאשר מבשלים את האצה יש לחתוך אותה לפיסות קטנות כי היא מתרחבת תוך כדי בישול. השימושים הנפוצים ביותר באצה הם במרק המיסו המסורתי היפני ובסלטים שעיקרם מורכב מאצות וואקמה. האצה מגיעה מיובשת ואפשר לאכול אותה לאחר השריה קצרה.
אצות הן בין המזונות העשירים ביותר בערכים תזונתיים !
מה כל כך בריא באצות?
לפי המסורת אצות ים נחשבות לבעלות תכונות חיזוק, איזון וניקוי המסייעות לאיברים שונים: לכליות, לבלוטות ולמערכת הרבייה.
וגם האצות מספקות מגוון מינרלים וויטמינים: סידן, ברזל ויוד, ויכולות לעזור באיזון הורמונאלי ואיזון בלוטת התריס.
אכילה רבה מדי של מזון מעובד או מזון שגדל בקרקע דלה במינרלים עלולה להוביל למחסור במינרלים ולעורר תשוקות למלח או למזון מתוק. הוספת אצות לתזונה היומית עשויה לסייע בהגברת האנרגיה ובהפחתת תשוקות שכאלה.
אצות הן בין המזונות העשירים ביותר בערכים תזונתיים שיש:
מכילות בין 10 ל-20 יותר מינרלים ממה שיש בירקות על פני האדמה (ובטח היום, כשהאדמה שלנו ממש דלה במינרלים)
אחוז גבוה של חלבון – מעולה לצמחוניים או לאנשים שאוכלים תזונה דלה במזון מהחי
בתרבות היפנית השתמשו באצות כמקור תזונה חשוב וכמקור ריפוי במשך אלפי שנים. אצות ידועות בשל יכולתן להאריך חיים, למנוע מחלות ולהעניק יופי ובריאות.
במערב, רק ב-20 שנה האחרונות משתמשים בהם כמזון בעל ערך.
סוגי אצות
היג'יקי – בעלת טעם חזק, צבע שחור, טובה כמנת צד
קומבו – טעם עדין, לעיס, מעולה להוספה לתבשילי קטניות ומרקים שכן עוזרת בריכוך ועיכול
נורי – אצת הסושי המפורסמת. בעלת טעם עדין
וואקאמה – פרוסות דקות עדינות וארוכות. כשמשרים האצה גדלה משמעותית, מוסיפה טעם מתקתק
היג'יקי, אראמה וואקמה – מכילות פי עשרה יותר סידן מאשר חלב.