אורז סושי קלאסי

28 המלצות
אורז סושי קלאסי
זמן הכנה: 00:10
מספר מנות : 3

ביפן הסושי נגיש בכל מקום ובכל צורת הגשה, עם מגוון רחב של מילויים בקשת רחבה של מחירים. בישראל הסושי נגיש, אך פחות ומחירו גבוה יותר. אז למה לא להכין בבית?
המתכון הבא הוא פשוט, אך חשוב להקפיד על מוצרים טריים ואיכותיים ועל הכנה נכונה של האורז. להכנת הסושי נשתמש באורז מיוחד עגול ועבה, לפני הבישול חשוב לשטוף במים ולהוריד את העמילן. לאחר ששוטפים והמים צלולים ניתן להעביר לסיר ולהתחיל לבשל.

רשימת מרכיבים

  • 2.5 כוסות אורז סושי
  • 2.5 כוסות מים
  • 0.5 כוס חומץ אורז או חומץ טבעי לבן
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח

הוראות הכנה

  1. לשטוף את האורז במים עד שהנוזל צלול.
  2. מסננים ומשאירים את האורז במסננת כעשר דקות לייבוש.
  3. מכניסים את האורז לסיר עם המים הקרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות.
  4. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עשר דקות נוספות.
  5. בינתיים מכינים את ה"סושיסו", מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח, עד שהכל נמס לגמרי בתערובת (אפשר לחמם מעט את החומץ).
  6. מעבירים את האורז לקערה רחבה, מטפטפים את תערובת החומץ, תוך כדי ערבוב ואוורור של האורז, כך שטעמי החומץ והסוכר העדינים ייספגו באורז.
  7. משאירים, מכוסה במגבת מטבח, שלא יתייבש.

מתכונים

כלי נגישות