מרק טום יאם תאילנדי

20 המלצות
מרק טום יאם תאילנדי
זמן הכנה: 00:20
מספר מנות : 2

קפיצה קטנה לתאילנד, אחד המאכלים המפורסמים ביותר מהמטבח התאילנדי הוא מרק טום יאם, המוכר בזכות טעמו החריף-חמוץ ובגלל התבלינים שמרכיבים אותו, ומספקים לו טעם חזק ודומיננטי.  מנה תאילנדית פופולרית בגירסא כשרה עם חזה עוף.

רשימת מרכיבים

  • 100 גרם חזה עוף
  • 50 גרם פטריות
  • 5 יח׳ עגבניות שרי
  • 1 חתיכה למון גראס
  • 1 שן שום
  • 1.5 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
  • 100 cc קרם קוקוס
  • חצי צרור כוסברה
  • כף בצל ירוק קצוץ
  • צי׳ילי אדום
  • 0.5 ליטר ציר עוף
  • לימון

הוראות הכנה

  1. קוצצים דק שום, ג’ינג’ר, פלפל צ’ילי.
  2. חותכים לעובי של חצי ס”מ את הפטריות.
  3. מחממים סיר בינוני על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, שום, ג’ינגר וצ’ילי מטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד שמעלים ריח.
  4. מוסיפים את ציר העוף וקרם קוקוס ומביאים לסף רתיחה.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהעוף מוכן. מוציאים את העוף וחותכים לרצועות.
  6. מחלקים את העוף לקערות, יוצקים מרק, מפזרים בצל ירוק פרוס לעיגולים וכוסברה קצוצה ומגישים.

מתכונים

כלי נגישות