ווסאבי "המלח והפלפל" של הסושי

6 המלצות
ווסאבי  "המלח והפלפל" של הסושי
זמן הכנה: 01:00
מספר מנות : 20

ווסאבי הינה משחה בצבע ירוק זרחני בעלת חריפות נושכת, היא "המלח והפלפל" של הסושי. היא משמשת לתיבול מאכלי סושי וסשימי או מוגשת לצידם, לצריכה על פי טעמו של הסועד. הווסאבי הוא צמח ממשפחת המצליבים הגדל על מצע חצץ בנחלים שזורמים כל השנה. נחלים הניזונים מהפשרת שלגים נחשבים לבית גידול מצוין לצמח הווסאבי. שורש הווסאבי מזכיר בצורתו את שורש החזרת אולם עליו שונים לחלוטין. העלים עדינים יותר וגודלם כשלושים ס"מ וצורתם מזכירה את צורת אוזנו של הפיל. צמח הווסאבי הוא קשה לגידול ונהרס בקלות כאשר התנאים אינם טובים, זאת למרות שהצמח חריף ואמור להיות עמיד.

ביפן ניתן למצוא את הווסאבי בשלוש צורות:

  1. שורש טרי, מנוקה ללא עלים.
  2. מגורר כמו חזרת, בשקיות זילוף, במצב טרי או קפוא.
  3. בצורה של אבקה – הצורה הכי פחות פופולארית ביפן, ולעומת זאת הכי מקובלת בעולם המערבי. את האבקה מערבבים במים על מנת לקבל משחה עם הסמיכות המתאימה והנדרשת.

כדאי לקנות תמיד ווסאבי מתוצרת של יצרן מוכר תוך כדי קריאת האותיות הקטנות שכן יש אבקות הנמכרות כווסאבי ולמעשה אינן מכילות ווסאבי כלל ועיקר אלא מקבלות את חריפותן מחזרת מתובלת בחרדל עם צבע מאכל

מתכונים

כלי נגישות