תה ירוק יפני מסורתי

9 המלצות
תה ירוק יפני מסורתי
זמן הכנה: 00:10
מספר מנות : 4

התה מופק מעלי צמח הקמליה. תה ירוק אינו עובר תהליך תסיסה, אלא תהליך ריכוך בעזרת קיטור / חימום. התה הירוק הסיני הגיע ליפן לפני כ-1000 שנה. ולפני כ-250 שנה הפך למשקה העממי. ההבדל בין התה היפני לסיני הוא בשלב האידוי שבייצור, המשפיע על הטעם. שני סוגי תה ירוק יפנים פופולאריים במיוחד הם הסנצ'ה והבנצ'ה. תה סנצ'ה מפיקים מעליי הצמח הצעירים, מה שגורם לתה להיות עשיר יותר נוגדי חמצון.

תה בנצ'ה מפיקים מעליי הצמח היותר בוגרים, יותר קרובים לקרקע ולכן יש בהם יותר מינרלים. הבנצ'ה מכיל פחות קפאין ולכן נחשב לתה הערב ביפן.

מחקרים רבים מוכיחים שתה ירוק מסייע בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן, מחלות לב, הסתיידות עורקים וטרשת. עלי התה הירוק מהווים מקור עשיר בנוגדי חמצון (כמו בתה אדום), המסיעים במניעת הפעילות המזיקה של הרדיקלים החופשיים, ובכך מונעים התפתחות של מחלות קשות.

מתכונים

כלי נגישות