יאקיטורי

16 המלצות
יאקיטורי
זמן הכנה: 00:20
מספר מנות : 4

מנה יפנית שפירושה המילולי הוא "עוף בגריל". מדובר בפיסות של עוף, ירקות, בקר, דגים ופירות ים ששופדו על מקל במבוק, תובלו בתערובת תבלינים והושמו על הגריל למשך 4-5 דקות. להם מוסיפים לעיתים גם בצל ירוק, ג'ינג'ר, פטריות ופלפל.

רשימת מרכיבים

  • 3 כוסות מים
  • 0.5 כוס סויה
  • 0.5 כוס סאקה
  • 0.4 כוס מירין
  • 0.4 כוס מירין
  • 3 יח' פטריית שיטאקה יבשה
  • 0.5 יח' גזר
  • 1 חתיכה קומבו
  • 0.25 יח' קרישה
  • 0.5 יח' ג'ינג'ר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 0.25 קופסה פטריות שימאג'י
  • 1 כוס קוביות טופו
  • 1 כוס שמן טיגון

הוראות הכנה

  1. לבשל בסיר מים את הקומבו והשיטקה 30 דק
  2.  לבשל בסיר על האש גזר וקרישה חצוי ופרוסות של הג'ינג'ר. רגע לפני שהמים רותחים להוציא את הקומבו
  3.  לשים בסיר, סויה מירין סקה ולבשל 2 דק
  4.  לחתוך טופו לקוביות. לבשל במים חמים דקה להוציא את הטופו ולכסות את הטופו בקונפלור. להוציא את הטופו ולטגן
  5.  לסנן לתוך  סיר כך יוציא ציר
  6.  בתוך הסיר לשים שימגי ושיטקה חתוך ולערבב מים וקונפלור עד שיהיה סמיך
  7.  לשים בקערה טופו לשפוך על זה את הציר    (אפשר לפזר בצל ירוק)

מתכונים

כלי נגישות