מרק טום יאם קאי

13 המלצות
מרק טום יאם קאי
זמן הכנה: 00:30
מספר מנות : 2

 טום יאם הוא סוג של מרק תאילנדי חם וחמוץ, שבושל בדרך כלל עם שרימפס, כאן הגרסה היא עם עוף.
מקורו בתאילנד. המילים "tomyam" נגזרות משתי מילים תאילנדיות. tom מתייחסת לתהליך הרתיחה ואילו yam מתייחסת לסלט תאילנדי פיקנטי וחמוץ. בלגימה ראשונה של מרק הטום יאם התאילנדי הזה, תרגישו את הטעמים החזקים של לימונית, שום, ליים, חלב קוקוס וצ'ילי . אם אתם אוהבים חריף, אני ממליצה על צ'ילי אדום טרי

רשימת מרכיבים

  • 2 כפות קרם קוקוס
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 0.5 ליטר ציר עוף
  • 1 יח' ג'ינג'ר
  • 1 קטן כרישה
  • 2 שיניים שום
  • 1 יח׳ למון גראס
  • 10 ראש שימג׳י
  • 1 יח׳ צ׳ילי חריף אדום
  • 1 כפית פפריקהֿ/צ׳ילי טחון
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 קורט מלח סוכר
  • 1 קורט מלח סוכר
  • 6 יח׳ עגבניות שרי
  • 100 גר׳ חזה עוף
  • 1 חופן כוסברה

הוראות הכנה

  1. לקצוץ ג׳ינג׳ר, כרישה, למון גראס, שום, כוסברה בנפרד (לא נכנס לטיגון)
  2. לחמם שמן במחבת יחד עם הפפריקה/צ׳ילי טחון, מלח, סוכר ולהוסיף את הקיצוצים ולפתוח במחבת על אש בינונית עד קבלת ערבוב אחיד ופתיחת טעמים של חומרי הגלם.
  3. מוסיפים את הציר ואת הקרם קוקוס מביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את פטריות, שרי, עוף, צ׳ילי חצוי, רוטב דגים ומיץ לימון. להמשיך לבשל 5 דקות.
  5. למזוג לקעריות להוסיף כוסברה ולהגיש.

מתכונים

כלי נגישות