סלט סונומונו

12 המלצות
סלט סונומונו
זמן הכנה: 00:20
מספר מנות : 2

סלט מלפפונים ואצות יפני

זהו אחד המתאבנים הפופולריים ביותר בשולחנות הארוחה ביפן. המאפיין העיקרי בו הוא המלפפונים, בשילוב אצת הוואקמה המוכרת אשר מוסיפה טעם אוממי חזק. לפני השימוש צריך להשרות את האצה במי ברז במשך 5-10 דק, מניחים להם להתעורר לחיים  ולפני הבישול יש לחתוך אותה לפיסות קטנות כי היא מתרחבת תוך כדי בישול. השימוש הנפוץ באצה הוא במרק המיסו המסורתי היפני.

רשימת מרכיבים

  • חצי כוס וואקמה
  • 1 מלפפון
  • 1 גזר
  • 1 כוס אטריות שעועית
  • חצי כפית שמן שומשום
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות מירין
  • 1 כפית גיינגר קצוץ דק
  • 1 כפית ׳שומשום קלוי

הוראות הכנה

  1. לפרוס מלפפון וגזר לפרוסות עגולות דקות,לפזר מלח ולהניח בצד כדי להוציא נוזלים ואפשר לסחוט בעדינות.
  2. להרתיח מים בסיר ולהוסיף את אטריות השעועית מרגע הרתיחה ולכבוש את האש לכסות עם מכסה את הסיר ל10-15 דקות.
  3. להשרות את אצות הוואקמה במים.
  4. לערבב את החומץ,סויה מירין שמן שומשום וג׳ינג׳ר.
  5. לשטוף את האטריות ואת הוואקמה במים קרים ולסנן.
  6. לערבב הכל יחד ולפזר שומשום קלוי.

מתכונים

כלי נגישות