קאקיאגה – ירקות ופטריות טמפורה

30 המלצות
קאקיאגה – ירקות ופטריות טמפורה
זמן הכנה: 00:20
מספר מנות : 2

טמפורה היא שיטת ציפוי יפנית והיא מצליחה בזכות הפרשי הטמפרטורה בין הבלילה לשמן החם להפוך כמעט כל דבר אכיל לפריך, זהוב וטעים יותר.
מה סוד ההצלחה לטמפורה טובה? הבלילה לציפוי צריכה להיות קרה מאוד, כשהיא נכנסת לשמן חם מאוד. זה הכל.

רשימת מרכיבים

  • 2 פטריות שיטאקי טריות
  • חצי קופסא קטנה פטריות אנוקי
  • 1 גזר
  • 1 קישוא
  • 1 בצל
  • 1 צנון
  • 1 כף ג׳ינג׳ר
  • 1 כף סויה
  • 1 כף מירין
  • 1 כף סאקה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות קמח
  • 100 סמ״ק מים קרים
  • 0.5 ליטר שמן קנולה

הוראות הכנה

  1. חותכים את הירקות והפטריות לגוליאנים.
  2. מערבבים את הקמח ביצה והמים ולתת לבלילה לנוח במקרר
  3. מחממים את השמן ל170-180 מעלות.
  4. מערבבים את הסויה מירין סאקה וג׳ינג׳ר מגורר תוך כדי חימום. לרוטב בצד.
  5. מגרדים את הצנון בפומפייה.
  6. מערבבים את כל הירקות והפטריות יחד ומכינים בעזרת כף כמות של תערובת לפי גודל המנה.
  7. טובלים בבלילת הטמפורה ומורידים בעדינות לתוך השמן עד קבלת צבע זהוב אחיד.
  8. להגיש על צלחת שטוחה יחד עם קערית לרוטב ולהוסיף בסוף את הצנון לרוטב בעת ההגשה לקבלת ניחוח חזק.

מתכונים

כלי נגישות