דג לבן – יוזו מיסו

10 המלצות
דג לבן – יוזו מיסו
זמן הכנה: 00:20
מספר מנות : 2

יוזו הוא פרי הדר ייחודי שגדל ביפן למעלה מאלף שנה. היוזו, שנוצר מהכלאה בין מנדרינה חמוצה ואתרוג סיני, הפך לאחד מחומרי הגלם המזוהים ביותר עם המטבח היפני. טעמו של היוזו מורכב והוא ארומטי בהרבה מזה של לימון רגיל או של ליים.
מיסוֹ ביפנית הוא משחה יפנית מסורתית שמיוצרת מהתססת אורז, פולי סויה מלח ושמרי קוג'י.

רשימת מרכיבים

  • 300 גרם פילה דג לבן
  • 1 כף מיסו
  • חצי כפית יוזו
  • 1 כף מירין
  • 2 כף סאקה
  • גבעול 1 בצל ירוק
  • חצי כפית גרדת לימון

הוראות הכנה

  1. לערבב את המיסו יוזו, מירין וסאקה למשחה אחידה.
  2. לנקות היטב את הבצל הירוק ולחתןך גס.
  3. לעטוף את הדג עם 1 ולהכניס לתנור מחומם מראש ל180 מעלות ל51 דקות.
  4. לנקות היטב את הבצל הירוק ולחתוך לפרוסות.
  5. לגרד מעל מנת הדג את הלימון. (מומלץ להגיש על אורז או פירה)

מתכונים

כלי נגישות