ביף סצ׳ואן

12 המלצות
ביף סצ׳ואן
זמן הכנה: 00:15
מספר מנות : 2

סוד הקסם של המנה הוא במנה סינית קלאסית שמקורה במחוז בדרום סין, הקרוי באותו שם (סצ'ואן). את המנה הזו תמצאו אמנם בכל מסעדה אסייתית אבל גם מאוד פשוטה להכנה בבית. האיזון העדין בין הטעמים הרבים שמרכיבים אותה: חריף, מתוק, חמוץ, מלוח ומר מתערבבים ומתגבשים להרמוניה נעימה

רשימת מרכיבים

  • 300 גרם שייטל
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 גמבה
  • רבע כוס יין לבן
  • 3 כפות סויה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 ג׳ינג׳ר
  • 1 שן שום
  • 1 פלפל סצ׳ואן
  • 1 צ׳ילי אדום חריף
  • 2 כפות סאקה

הוראות הכנה

  1. לפרוס את הבשר לרצועות דקות, להוסיף את הסאקה ולערבב היטב עם הבשר, לבסוף להוסיף את הקורנפלור.
  2. לחתוך את הפלפלים לרצועות ולקצוץ ג׳ינג׳ר, שום, צ׳ילי חריף.
  3. לחמם שמן בווק להוסיף פלפל סצ׳ואן עד השחמה חזקה ופתיחת טעמים של הזרעים, לסנן את השמן.
  4. להמיס בסיר קטן את הסוכר בתוך יין וסויה ןקורנפלור עם מים.
  5. להוסיף את הבשר ולהקפיץ להכנה של 50% ולהוציא את הבשר.
  6. להקפיץ את כל הירקות יחד להוסיף את הבשר ולאחר מיכן להוסיף את הרוטב, להקפיץ עד אחידות חומרי הגלם ולהגיש.

מתכונים

כלי נגישות